MEER BOS THEATERPRODUCTIES
logo Viggo
Untitled Document
TWITTER

NUHR
Op dit moment is Viggo ook te zien met NUHR in de voorstelling Draai het eens om.

Kijken er 4 miljoen mensen naar een agrarisch datingprogramma omdat het zo’n goed programma is, of kijken er zoveel mensen omdat zoveel andere mensen ook kijken? Wordt een schrijver uitgenodigd bij een talkshow omdat hij een mooi boek schrijft, of wordt een boek mooi omdat ’ie wordt besproken bij een talkshow? Wint een politicus de verkiezingen omdat hij een visie heeft, of omdat hij de beste oneliner heeft laten bedenken? Krijgt een film maar 2 sterren omdat het een matige film is, of is er misschien sprake van een matige recensent? Oordeel en gevolg zijn helemaal niet zo gemakkelijk uit elkaar te halen. We gaan altijd overal maar automatisch van uit, maar draai het eens om...?

Van koffiezetapparaat tot ziekenhuis, van basisschool tot restaurant, alles wordt beoordeeld. Gewikt en gewogen. Afgemaakt of gehypet. Tussenwegen zijn er niet. De Mannen van NUHR zijn in hun nieuwe theatershow Draai het eens om bereid alles in twijfel te trekken om je weer op het juiste spoor te zetten. Volgens de wetten van NUHR, waar onzin ineens blijkt te kloppen. Alles wat vast zit kan los. Met de botte bijl of het fileermes.

NUHR vierde 3 jaar geleden haar 25-jarig bestaan en besloot daarna bij te tekenen en gewoon door te gaan tot minimaal 30 jaar. Niet omdat ze het allemaal beter weten, maar omdat ze het nog steeds heel fijn vinden om samen op het toneel te staan en daar iets te doen wat volgens hen gedaan moet worden. Te vertellen wat anders door niemand verteld wordt. Ze doen alleen maar wat ze willen, want ze kunnen niet anders. En wat ze willen is een onvergetelijke avond, met elkaar en met het publiek. Uniek. Elke keer weer.

Tekst en spel: Viggo Waas, Joep van Deudekom, Eddie B. Wahr, Peter Heerschop
Regie: Genio de Groot
Decor: Harry de Dood
Kostuums: Arien de Vries
Licht: GVDO
Geluid: Robert van Delft, Seb Jongejans

Voor de speellijst kijk op: www.bostheaterproducties.nl/nuhr/speellijst